Mijn naam is Anne Tol, eigenaar van Kinderpraktijk Groei & Bloei. Ik woon samen met mijn partner en onze twee dochters. Mijn carrière startte als leerkracht in het basisonderwijs, iets wat ik overigens nog steeds met veel liefde doe. Hier ontdekte ik mijn passie voor het werken met kinderen. Als leerkracht kun je met kleine tips en aanpassingen veel resultaat bereiken in de ontwikkeling van een kind. Na 7 jaar voor de klas te hebben gestaan, wilde ik mezelf specialiseren. Daarbij wilde ik naast mijn intuïtiegevoel, ervaring en kennis opdoen om dit meer uiting te geven. Het is de 3-jarige opleiding tot psychomotorisch kindertherapeut geworden, wat heeft geleid tot kinderpraktijk Groei & Bloei.  


Kinderpraktijk Groei & Bloei heeft als doel om kinderen een veilige omgeving te bieden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om te groeien. Naast deze veiligheid moet het kind vooral plezier hebben. Bij plezier staat het kind open om te leren. Het ontwikkelen van een eigen "ik" waarbij het kind zich sterk genoeg voelt om zichzelf te mogen zijn. Door in de therapie met de kinderen te spelen en te bewegen, wordt aangesloten bij de belevingswereld en basisbehoeften van het kind. Dit maakt dat Groei & Bloei een bijdrage kan leveren aan het creëren van een omgeving die voor het kind veilig, vertrouwd en plezierig is.


Als psychomotorisch kindertherapeut ben ik aangesloten bij CAT vergoedbaar. Daarbij wordt een beroepscode gehanteerd, is er een klachtenreglement en wordt er voldaan aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). 

Wie ben ik?

Mijn doel is om kinderen een veilige omgeving te bieden, waardoor ze de mogelijkheid krijgen om te groeien.